חוסר שביעות הרצון שלנו מהמשקל, גורם לנו להוציא הרבה כסף, זמן ואנרגיה, על תכניות לירידה במשקל שאומרות לנו מה לאכול, כמה לאכול ומה לבלוע “בכדי להשיג את הגוף המושלם”.
מגיל 13 עד גיל 30 לערך ניסיתי כל סוג של דיאטה
המכנה המשותף של כל הדיאטות שעשיתי הוא – שיש דמות או ארגון או איש מקצוע או ספר, שיודע יותר טוב ממני, איך אני אמורה לאכול, כמה אני אמורה לאכול ומה אני אמורה לאכול.
ברגע שסיימתי מסלול אחד של דיאטה, חיפשתי מיד מסלול אחר.
כי לא סמכתי על עצמי.
ולא אהבתי את גופי ואף פעם לא הייתי מסופקת, תמיד רציתי לרדת עוד ועוד…
אחרי לימודי הפסיכולוגיה והנטורופתיה ואחרי שנים של דיאטות, למדתי, חיפשתי ומצאתי גישה שפויה יותר להתמודדות עם משקל, גישה שבאמת ניתן לחיות אתה, גישה שלא כרוכה בהלקאה עצמית, כזו שנובעת מיחסי אמון ואהבה לגוף
והחלטתי שאני רוצה לעזור לנשים ונערות שחוות את אותו תסכול .
להלן כמה עצות זהב שלי לירידה במשקל, שהיא דרך חיים ולא אתגר קצר טווח:
- הגוף שלך יודע – הוא יודע לאותת מתי הוא רעב ומתי הוא לא רעב והוא משתף איתך פעולה.
- הגוף שלך צובר – הוא צובר הרגלים טובים וצובר הרגלים רעים. אם התעוררת בוקר אחד עם עודף משקל של 10 קילו… העודף הזה הצטבר לאט לאט ובטוח כתוצאה מהרגלים יומיומיים, קטנים בהיסח הדעת, שמעודדים עליה במשקל. לכן שינוי הרגלים הוא ההתחלה הכי טובה לירידה במשקל.
- מזון ממכר – ישנם מאכלים שמרחיקים אותך מהשליטה על מנגנון הרעב והשובע – סוכר מעובד, ממתיקים מלאכותיים וג’אנק פוד. כל אלה יוצרים מנגנון התמכרות. מנגנון חזק וכמעט בלתי נשלט, שמשפיע ברמה ההורמונאלית – פיזיולוגית על גופך.
- חוסר שינה – משפיע לרעה על המשקל שלך. יש לכך הסבר פיזיולוגי ברור. רוצה לרדת במשקל? דאגי למספיק שעות שינה טובות בכל לילה
- סביבת אכילה – ישנה סביבת אכילה שבה אנחנו נוטים לאכול יותר ולא משום שאנחנו רעבים. זה יכול להיות ארוחות משפחתיות, מסעדות, אירועים/ מפגשים חברתיים או אפילו בבית, מול הטלוויזיה. זהו את הסביבה/סיטואציות שיוצרות אצלכם התניה אוטומטית לאכילה שלא נובעת מרעב.
ועכשיו, אחרי שקראתם רק כמה מן העצות
בדקו היכן אתם ביחס למה שכתוב? על מה אתם יכולים ורוצים לעבוד? האם יש לכם רצון לעשות שינוי ?
אם מצאתם את הכתבה הזו מעניינת
אני מזמינה אתכם להיכנס ללינק הזה ולקבל עוד פרטים על התוכנית
הקול בראש