המלצה על ספר
הספר “תחושת בטן” של המיקרוביולוגית – ג’וליה אנדרס, הוא ספר מרתק בעיני
ולא רק לחובבי מערכת העיכול והנטורופתיה.
הוא ספר שנותן הצצה מדהימה ונהירה לתוך גופנו, למערכת הכי חכמה, חשובה ונחבאת אל הכלים- מערכת העיכול.
המערכת הזו יודעת, ברוב חוכמתה: לעכל מזון, לספוג ויטמינים, להוציא פסולת מיותרת, לייצר הורמונים, לייצר אנרגיה, לייצר חיידקים טובים ועוד .למעשה היא מהווה מוח נוסף בגופנו. כן כן – ממש מוח נוסף.
לא סתם אנחנו משתמשים בביטוי “תחושת בטן” כשאנחנו רוצים לומר :”אני מחובר לתחושה פנימית עמוקה”.
חיידקי מערכת העיכול מהווים מערכת חיסון ( 2/3 ממערכת החיסון שלנו) ומערכת רגשות.
מבחינתי כל טיפול, בכל מחלה ומכאוב, מתחיל ונגמר בחיזוק אוכלוסיית החיידקים הטובים/ מיקרוביוטה.
אני נוהגת לקרוא לזה :”הכנסת חיילים טובים”.
אז מה אנחנו יודעים על חיידקים עד כה:
•על דפנות מערכת העיכול שלנו, חיים כמאה טרליון חיידקים, במשקל כולל של 2-3 קילו.
•החיידקים מתיישבים במערכת העיכול שלנו, החל מהלידה עצמה, כשהתינוק עובר בתעלת הלידה של האם.
•לכל אחד ואחת מאתנו יש מסת חיידקים ייחודית לו/ה.
•החיידקים תלויים בתפריט שלנו, בתנאי הסביבה שלנו, במצב הבריאותי שלנו ובתרופות שאנחנו נוטלים.
•אנחנו תלויים ומושפעים בכל המובנים מהרכב החיידקים שלנו.
הכותבת, חושפת בגילוי לב, את המקרה האישי שלה – בגיל 17 , אחרי נטילת אנטיביוטיקה. החלו לכסות את גופה פצעים מגרדים.. היא עברה מרופא לרופא ללא אבחנה ברורה. הרופאים רשמו לה משחות סטרואידיות, שלא עזרו לאורך זמן. השימוש באנטיביוטיקה פגע באוכלוסיית החיידקים הטובים שלה והביטוי העורי היה למעשה ביטוי לחוסר איזון פנימי, לכן משחות שונות לא הועילו.
רק שינוי תזונתי והוספת פרוביוטיקה הצליחו למגר את התפרחת על עורה.
עוד כמה נתונים מעניינים מתוך הספר:
•הרוק שלנו מכיל משכך כאבים עוצמתי ביותר שנקרא אופיורפין. לכן כשיש פצע בפה או שן דואבת, נסו לייצר כמה שיותר רוק בכדי לשכך את הכאב.
•הרוק שלנו מגן עלינו גם מעודף חיידקים בפה וזאת בזכות חומר הנקרא מוצין (תרכובת של חלבון+ פחמימה) . המוצין מגן על השיניים והחניכיים. בזמן השינה אנחנו מייצרים מעט מאוד רוק, עובדה זו מסבירה מדוע אנחנו מתעוררים עם ריח רע בפה או עם כאב גרון לעיתים. שמונה שעות ללא ייצור רוק משמעותן – הרבה חיידקים בפה
•ישנה תסמונת מעניינת ביותר הנקראת “תסמונת רומהלד” או תסמונת “לב בטן”. בתסמונת זו מצטברת כמות גדולה מאוד של גז בקיבה, עד כדי כך שהקיבה לוחצת על הלב ועל עצב הוואגוס – עצב המעצבב איברים רבים בגופו). האדם יסבול מ: סחרחורת, תחושה כללית רעה, לעיתים חרדה, קושי לנשום ואפילו כאבי חזה חדים שמזכירים התקף לב. הפתרון לבעיה זו יהיה להוציא את הגזים, להימנע ממזון הגורם לייצור גז (כמו אלכובול למשל) ולבלוע כמוסות פרוביוטיקה שמתפרקות בקיבה (תוספת אישית שלי).
•במעי הגס, שאריות מזון שלא עברו ספיגה במעי הדק, יעברו טיפול קפדני במשך 16 שעות. במעי הגס מתרחשת ספיגת הסידן. נוכחות החיידקים הטובים במעי הגס מספקת לנו ויטמין K, ויטמין B12 , תיאמין B1 וריבופלאבין B2 .
•ומה בנוגע לצואה שלנו? ממה היא מורכבת? 3/4 מתכולתה הם מים, ה 1/3 הנותר מורכב משלושה חלקים: 1. חיידקים שסיימו את הקרירה שלהם במערכת העיכול 2 . סיבים מהצומח שלא מתעכלים במערכת העיכול, לכן, ככל שאנחנו אוכלים יותר פירות וירקות כך אנחנו מגדילים את משקל הצואה שלנו והחלק השלישי הוא כל מיני חומרים שהגוף מעוניין להיפטר מהם – שרידי תרופות, צבעי מאכל, תאים מתים וכולסטרול.
בספר יש עוד המון פרטים מענינים, כאלה שכולנו רוצים לדעת, אך לעיתים מתבישים לשאול.
ממליצה בחום!